Chaos in nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen. Maar een Unified Theory..?

Zoals ik al schreef in In OVER op mijn website is mijn bedoeling om op deze blog-website nieuwe inzichten te gaan volgen, die recentelijk ontwikkeld en gepubliceerd zijn in o.a. de theoretische fysica.

Mijn website is vrij nieuw, maar nu al heb ik aardig wat artikelen gevonden en gepubliceerd, waarin nieuwe ontdekkingen of waarnemingen (inzichten) gedaan zijn binnen afzonderlijke onderzoeksgebieden in de wetenschap. Die uitzonderlijk of zeer bijzonder zijn. Maar daar blijft het naar mijn idee bij.

Vaak zijn de ontdekkingen onverklaarbaar of deels aansluitend op terreinen van de reeds bestaande wetenschapsgebieden, zoals quantum mechanica etc. Of aansluitend op eerdere nieuwe ontdekkingen die gedaan zijn, maar onverklaarbaar blijven.

Maar, wat ik ook constateer (maar misschien is dat mijn eigen beperking omdat ik geen wetenschapper ben) is dat er geen samenhang is. “Iedereen” is bezig op zijn eigen wetenschappelijk gebied. En doet onderzoek en ontdekkingen..op zijn eigen terrein.

Er is geen overkoepelend systeem of organisatie die al deze afzonderlijke ontdekkingen samenbrengt. Of ik moet dit nog niet hebben gevonden..

Natuurlijk zijn er wetenschappelijke journalisten die in hun artikelen de rakingsvlakken of samenhang tussen de bestaande wetenschapsterreinen proberen te duiden. Maar ver komt men vaak niet.

Wordt het niet eens tijd dat hier iets mee gedaan wordt?

Geef een reactie