Categorieën
Blog

Astrofotografie |Foto’s persoonlijk.

In deze “categorie” : menu-onderdeel, plaats ik de foto’ s die ik zelf gemaakt heb.

Ik ben hiermee begonnen medio juli 2020 en heb nu nog geen goede apparatuur. Het is de bedoeling om mijn persoonlijke ervaring hier te delen over de astrofotografie.

Als het lukt zal ik hierin hoop ik vooruitgang boeken. Ik begin dus echt als amateur. En ik heb ook nog geen goede apparatuur om spectaculaire foto’ s te maken.

Dus ik begin simpel met een goedkope telescoop, een iPhone met daarop appjes ter ondersteuning.

Ik heb vrienden die ervaring hebben en mij helpen. Hun advies is om eenvoudig te beginnen totdat ik meer ervaring heb. En dan pas moet beslissen om eventueel duurdere apparatuur aan te schaffen. (Want goede apparatuur is behoorlijk duur). Je hebt een goede telescoop nodig, een goede camera die aangesloten kan worden op de telescoop, software voor eventuele bewerking van de foto’ s etc. Dus dat ga je niet zomaar even doen!

Ik neem jullie mee in mijn reis …

Hieronder de eerste foto gewoon gemaakt met de IPhone X.

Jupiter. Een beetje ingezoomd.

De vergroting is nog zo klein dat je de maantjes die er vlak naast staan (nog) niet kunt zien.

Hieronder zie je een foto, NIET door mij gemaakt als je met een een goede fotocamera met zoom optie van zo’ n 80x dezelfde foto maakt (zo’n camera kost ongeveer 300 €). Dat moet dan wel ook op een statief gebeuren. En je moet rekening houden met het feit dat je niet zo lang kan belichten.

Jupiter met een paar van zijn manen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s