Foto van de planeet Jupiter.

Zoals ik al schreef ben ik nog maar recent gestart met astrofotografie. Ik heb nog geen goede telescoop of ander goed materiaal om mooie foto’ s te maken. Dus ik ben wat aan het uitproberen met mijn iPhone en twee app’ s die ik via de Apple store heb gedownload. Namelijk:

Halide en Nightcap. Beide apps werken dus met de ingebouwde camera van de IPhone. En hebben allerlei instellingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld m.b.t. ISO, sluitertijden, filters etc. Zie hiervoor meer informatie onder het menu item Astrofotografie Algemeen.

Hier is een foto die ik gemaakt heb met de app Halide. En vervolgens bijgewerkt heb in IPhoto. Een eerste nog steeds mager resultaat. Maar het is dan ook best een moeilijke leer-curve om goede astro foto te maken.

De planeet Jupiter met één van zijn manen links van de planeet net te zien.

Zoals je kunt zien is de belichting en de ruisonderdrukking nog niet voldoende.


Geef een reactie