Categorieën
Astronomie

Een kaart van de quantumfysica.

We kennen Dominic Walliman van de mooie natuurkundige posters en YouTube-filmpjes die hij maakt. Recent heeft hij een prachtig nieuw project afgerond: een uitgebreide kaart van de quantumfysica. Een mooi overzicht, van golffunctie tot quantumcomputer, met natuurlijk weer een bijbehorend filmpje met uitleg.

Afbeelding 1. The map of quantum physics.Koop de poster van deze kaart op de DFTBA-website.

Eerder maakte Walliman bijvoorbeeld al kaarten van de natuurkunde, wiskunde en scheikunde. Zijn kaarten geven een prachtig en verrassend compleet overzicht van deze vakgebieden. Natuurlijk kun je van één poster (en één bijbehorend YouTubefilmpje) niet een heel vak leren, maar de posters bieden je wel een goed overzicht van wat er allemaal nog te leren vált, en hoe al die verschillende puzzelstukjes samen een heel onderzoeksterrein vormen. Wil je meer details over een specifiek onderwerp, dan kun je in veel gevallen ook op Wallimans YouTubekanaal Domain of Science terecht – en natuurlijk kun je in veel gevallen ook op onze eigen website een artikel over zo’n onderwerp vinden!

Bekijk het YouTube filmpje bij Wallimans ‘Map of Quantum Physics’ hieronder:

Youtube Filmpje


Auteur : MARCEL VONK

Theoretisch Natuurkundige. Hoofdredacteur Quantum Universe

Gepubliceerd op:  Quantumuniverse.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.