Een foto van het zevengesternte

Het Zevengesternte ofwel de Plejaden is een open sterrenhoop in het sterrenbeeld Stier. De sterrenhoop bevindt zich op ongeveer 440 lichtjaren van de aarde.

Plejaden

Ik heb de foto gemaakt met mijn IPhone X en de applicatie Halide.

Er is een Mythe over:

Nadat de vader van de Pleiaden, Atlas, het hemelgewelf op zijn schouders moest torsen, achtervolgde Orion de zeven zusters en probeerde hen het hof te maken. Om Atlas gerust te stellen veranderde Zeus de Pleiaden eerst in duiven en later in het zevengesternte. Men zegt dat Orion de zusters nog steeds door de hemel achtervolgt. Volgens een andere mythe pleegden de zusters tegelijkertijd zelfmoord omdat ze het lot van hun vader ondraaglijk vonden, en zette Zeus ze uit medelijden aan de hemel.

In het zevengesternte zijn voor de meeste mensen slechts zes van de zeven sterren goed zichtbaar op Aarde; van de zevende ster wordt gezegd dat het Merope is, die zich schaamt omdat ze een relatie had met een sterfelijke man, in plaats van met goden zoals haar zusters. De ster die in moderne sterrencatalogide naam Merope draagt, is echter niet de zwakste.


Geef een reactie