Archeologen hebben in de necropolis Sakkara ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro ruim honderd doodskisten gevonden. Volgens de minister van Oudheden en Toerisme Khaled al-Anani verkeren de sarcofagen in goede staat.

Naast de doodskisten werden ook ruim veertig beelden van goden en een aantal maskers gevonden.

De ruim honderd houten kisten dateren van de Late Periode (722-332 voor Christus) en de daaropvolgende Ptolemeïsche Periode. De kisten zijn aangetroffen op 12 meter diepte. Archeologen hebben een sarcofaag geopend en daarin een mummie aangetroffen.

Sakkara ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Caïro. Aan de horizon ligt de bekende trappiramide van farao Djoser (ongeveer 2650 voor Christus). De woestijn bij het dorp werd duizenden jaren lang gebruikt als begraafplaats voor belangrijke personen in het oude Egypte.

In september werden ook al sarcofagen aangetroffen in de necropolis. Het ging destijds om 27 doodskisten, die volgens de wetenschappers goed bewaard zijn gebleven.

Zie hieronder een filmpje over sarcofagen:

Filmpje


Gepubliceerd op: Nu.nl

 

Geef een reactie