De (Flakkeese) Stamboom van de familie Knöps. (Voorwoord).

Voorwoord.

Mijn belangstelling voor genealogie, althans voor de stamboom van onze familie, begon toen ik denk ik een jaar of 14 was. Een tante van mij, een zus van mijn vader, kwam op visite. En zij vertelde dat zij bij een dokter in Dirksland was geweest die een familie wapen van de familie Seelen had. Hij had een soort poster van het wapen ingelijst in een groot foto frame. Hij vertelde aan mijn tante (Geert Poldervaart-Knöps) dat de familie Knöps verwant was aan e familie Seelen.

Hij had ook een document van een genealoog die hier over geschreven had. Mijn tante kreeg hier een kopie van:

Dit was dat document.

Er zaten nog een aantal bijlagen bij met namen van de familie Seelen die verwant/getrouwd waren met iemand uit de familie Seelen.

Zij vertelde dat zij met haar man dit verder wilde uitzoeken en zelfs naar Duitsland, de plaats Emmerich, was geweest. Daar kwam de eerst bekende Knöps vandaan. Zij vertelde ook dat er zelfs een kasteel of burcht had gestaan in de buurt van Emmerich die behoorde aan de familie Knöps.

Toen was mijn belangstelling aangewakkerd en het heeft mij nooit meer losgelaten. Natuurlijk was ik niet altijd met onze stamboom bezig maar bij tijd en wijle pakte ik de draad van het onderzoek weer op. En leerde zodoende steeds meer over genealogie zelf.

Geef een reactie