Wat is het vreemdste archeologische object dat ooit is gevonden?

Sandby Borg bloedbad.

Toen archeologen die een Zweedse vindplaats uit de vijfde eeuw bestudeerden, het skelet van een persoon op de grond van een huis vonden, vroegen ze zich af waarom niemand het had begraven. Toen vonden ze een andere. En een ander. Ze vertoonden allemaal tekenen dat ze geëxecuteerd waren met zwaarden, bijlen en knuppels die vervolgens werden verlaten totdat de muren van hun huizen op hen instortten. “Het drong tot ons door dat dit eigenlijk een bloedbad was”, vertelde Clara Alfsdotter, een afgestudeerde student aan de Linnaeus Universiteit in Zweden en een archeoloog bij het Bohusläns Museum, aan de Times. Ze hebben tot nu toe de overblijfselen van 26 mensen gevonden, naast een half opgegeten vis (wat suggereert dat de aanval een verrassing was), munten en sieraden, maar ze hoeven geen enkele indicatie te vinden van wie de aanvallers waren of wat ze gek waren over het inspecteren van de traditionele mysteries die onderzoekers nog steeds niet kunnen verklaren.

Geef een reactie