Uitdaging aan de wetenschap – Onze laatste grens: The Unified Theory of Everything ? of “Twilight Zone” .

Zie ook de pagina ‘ OVER’ op deze website, een quote hieruit:

Mijn persoonlijke opvatting is dat de wetenschap een nieuwe visie nodig heeft om verder te komen in het onderzoek naar de Unified Theory. Persoonlijk denk ik dat Filosofie een wetenschap is die noodzakelijk is om tot nieuwe inzichten te komen die kunnen leiden tot hypotheses voor een “nieuwe theorie van alles” .Mijn adagium is dan ook : Think Different.

Adagium

Op het moment van schrijven van deze blog is de exacte wetenschap nog steeds druk doende met onderzoek in de Astronomie, Kosmologie, Quantum Mechanica en theoretische fysica. Op mijn website heb ik hier veel artikelen over geplaatst.

Albert Einstein

Nog steeds geldt als onze ” basis” natuurkundig begrippen de algemene en de speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein. En de daarna nieuwe ontwikkelde Quantumtheorie. (En meer recentelijk de ontdekking van de zwaartekrachtgolven, higgs-deeltje, dark matter en zwarte gaten.)

Er worden heel veel nieuwe onderzoeken, bevindingen en ontdekkingen gedaan zoals de ontwikkeling van de Snaartheorie: Het Heelal think different of bijvoorbeeld de de revolutionaire gedachte over Dark Matter/Donkere materie (van de Nederlandse Hoogleraar Erik Verlinde) : Het heelal think different

Of neem het hele spectrum rond de Zwarte Gaten (Stepehen Hawking): Het heelal think different

En de Zwarte gaten: Het heelal think different


De wetenschap is ook met heel veel ” deelgebieden” bezig. Zie een mooi schema van deze terreinen grafisch weergegeven met daarbij een toelichting op de website van Quantum Magazine: Quantamagazine

(Als je op de pagina van Quantummagazine bent gekomen klik dan op start, waarna vervolgens de schematische weergave wordt getoond.)

Ik vind en voel intuïtief, of gevoelsmatig aan dat we er gewoon nog niet zijn. We begrijpen gewoon nog niet alles. (zie mijn quote aan het begin van dit artikel over think different).

Ook niet in de exacte wetenschappen zoals fysica, astronomie, kosmologie of de quantummechanica. En ik heb het idee dat eigenlijk ook daar iets voor het grijpen ligt waar we gewoon “ de vinger nog niet op hebben kunnen leggen”. We zitten er dichtbij, maar zien het nog niet.

Ik kom nu met een misschien wat vreemd voorbeeld:

Science Fiction. En dan neem ik in dit geval even Star Trek (STTNG) van de serie met Patrick Stewart als voorbeeld. Wat daar al in die serie was bedacht en ook kon. Konden wij ons niet voorstellen: ach dat was Sci-Fi… maar…denk eens aan dit:

De beroemde uitspraak ‘ beam me up’ : denk hierbij aan de wetenschap de quantummechanica. We zijn m.b.v. quantummechanica al in staat om deeltjes te verplaatsen van locatie x naar locatie y.

Of het hollowdeck: denk aan het 3D van tegenwoordig. Met een drie D – bril kun je, je eigen wereld scheppen, het is net alsof je er echt in leeft.

3D bril.

Sprekende computers: bijvoorbeeld Apple Siri en ga zo maar door. De tablets, de koffie replicators, etc. Iets wat we ons toen nog niet konden voorstellen is nu werkelijkheid geworden. Of ik durf nog een stapje verder te gaan in wetenschappelijk opzicht: Wormholes (Zwart gaten) , dimensies (de Snaartheorie), warp snelheden (Niets kan sneller dan het licht zegt Einstein).

Allemaal dingen waar de exacte wetenschap mee bezig is, nieuwe ontdekkingen over doet, maar tot nu toe niet to the point kan komen!!


Wat mij in dat opzicht zeer integreert en dan ga ik nog een stapje verder is bijvoorbeeld, ook weer even uit Star Trek: Q.

Wikipedia :

Q is een fictief personage, evenals de naam van een race in Star Trek die voorkomt in de series Next Generation , Deep Space Nine , Voyager en Lower Decks en in gerelateerde media. De bekendste Q wordt gespeeld door John de Lancie. Hij is een extra-dimensionaal wezen van onbekende oorsprong dat over een onmetelijke macht beschikt over tijd, ruimte, de wetten van de fysica en de werkelijkheid zelf, en in staat is deze naar zijn grillen te veranderen. Ondanks zijn enorme kennis en ervaring die onnoemelijke eonen overspant (en tot grote ergernis van het object / de objecten van zijn obsessie), staat hij niet boven praktische grappen voor zijn eigen persoonlijke vermaak, voor een machiavellistisch en manipulatief doel, of om een ​​punt te bewijzen. . Er wordt gezegd dat hij bijna almachtig is en hij is voortdurend ontwijkend ten aanzien van zijn ware motivaties.

De naam “Q” is van toepassing op de namen van de afgebeelde individuen (alle “mannelijke” en “vrouwelijke” karakters verwijzen naar elkaar als “Q”), het is ook van toepassing op de naam van hun ras en op het “Q Continuum” zelf. – een alternatieve dimensie die alleen toegankelijk is voor de Q en hun “uitgenodigde” gasten. Er wordt gezegd dat de ware aard van het rijk het begrip van ‘mindere wezens’ zoals mensen te boven gaat, daarom wordt het alleen aan mensen getoond op manieren die ze kunnen begrijpen; bijvoorbeeld een vervallen benzinestation in de ‘middle of nowhere’.

Beginnend met de pilot-aflevering ” Encounter at Farpoint ” van The Next Generation , werd Q een terugkerend personage, met een uitgesproken komische en dramatische chemie met Jean-Luc Picard . Hij fungeert als een belangrijke antiheld in The Next Generation en speelt een centrale rol in zowel de eerste als de laatste aflevering. Q wordt aanvankelijk gepresenteerd als een kosmische kracht die de mensheid beoordeelt om te zien of het een bedreiging voor het universum wordt, maar naarmate de serie vordert, verandert zijn rol meer in een leraar van Picard en het menselijk ras in het algemeen – zij het vaak in schijnbaar destructieve of verstorende manieren, onderworpen aan zijn eigen amusement. Andere keren, met name tijdens ” Deja Q ” en Voyager Verschijnt Q aan de bemanning die hulp zoekt.

De Q verblijven voor het grootste deel in hun eigen domein, het Q Continuüm, een alternatieve realiteit buiten onze eigen realiteit.


Dat is iets waar ik instinctief of geef het maar een naam intuïtief etc. Denk dat daar ergens iets zit wat we nu nog niet begrijpen, maar er op de een of andere manier weldegelijk is. Een soort continuüm….

En met dit laatste wil ik deze blog afsluiten: Is er een continuüm.

Is dat hetgeen wat niet kunnen vinden/ontdekken. Is dat die vinger op de pols die we nog missen in de huidige wetenschap..”The Twilight Zone/aparte dimensie” waar de Aliens huizen, de spoken en geesten zitten,onze geest is na de dood, onze bijna doorervaringen over gaan, we niet alleen kunnen zijn in dat onmetelijke Universum. Etc.

Tenslotte:

ik persoonlijk sta niet open voor zware esoterische dingen of mediums, of geesten en dat soort zaken. Ik blijf mij vasthouden aan onze huidige exacte wetenschappen, maar heb dingen meegemaakt die eigenlijk niet verklaarbaar zijn volgens deze natuurkunde, de exacte wetenschappen. Het heelal think different Daarom blijft het bij mij ‘ kriebelen’ en is er een soort intuïtie dat we iets missen.


Geef een reactie