Categorieën
Archeologie

Na 700 jaar werd de Tempeliers tunnel herontdekt: de ridders zouden hem hebben gebruikt om hun schatten te verplaatsen.

De schat van de Tempeliers is het onderwerp van legendes geworden sinds hun vroegtijdige verdwijning in het begin van de 13e eeuw en in dit artikel zijn zij de hoofdrolspelers: de Tempeliers en de tunnel die ze aanlegden, die ongeveer 700 jaar in de vergetelheid is geraakt. De Tempelier tunnel is een ondergrondse doorgang in de stad Acre, in het hedendaagse Israël. Onder de controle van de Tempeliers, ten tijde van de Derde Kruistocht en gedurende ongeveer 100 jaar, bereikte de stad haar maximale pracht.

Tempelierstunnel 12e eeuw.

De schat van de Tempeliers is het onderwerp van legendes geworden sinds hun vroegtijdige verdwijning in het begin van de 13e eeuw en in dit artikel zijn zij de hoofdrolspelers: de Tempeliers en de tunnel die ze aanlegden, die ongeveer 700 jaar in de vergetelheid is geraakt. De Tempelier tunnel is een ondergrondse doorgang in de stad Acre, in het hedendaagse Israël. Onder de controle van de Tempeliers, ten tijde van de Derde Kruistocht en gedurende ongeveer 100 jaar, bereikte de stad haar maximale pracht.via: iflsciencefoto: Yigal Dekel/Wikipedia

Archeologen hebben een reeks ondergrondse tunnels ontdekt die de orde mogelijk heeft gebruikt om hun rijkdommen naar hun “schattoren” te verplaatsen. Archeoloog Albert Lin sprak over de vondst in een documentaire van National Geographic. De tunnel slingert onder de straten door en diende als een strategische doorgang die het paleis van de Tempeliers met de haven verbond. In de 13e eeuw viel Acre in handen van de Mamelukken en werd de tunnel vergeten. De archeoloog en zijn team gebruikten LIDAR (vergelijkbaar met Radar): een onderzoekstechniek om het gebied waar het hoofdkwartier zich zou bevinden te visualiseren en om te analyseren wat er is overgebleven zonder te hoeven graven. Dit hulpmiddel maakte het mogelijk om een 3D-kaart van de ruïnes te maken en onthulde zowel de tunnels als een klein wachthuis begraven onder het moderne Acre.

Na de val van Acre naar de Mamelukken wist niemand van het bestaan ​​van de Tempeliers tunnel, die pas in 1994 werd herontdekt: een vrouw, die er vlak boven woonde, had wat problemen met een verstopt rioolstelsel. In een poging het probleem op te lossen, stuitte ze op de Tempeliers tunnel. Sindsdien is de 150 meter lange uit natuursteen gehouwen tunnel schoongemaakt en verlicht. In 1999, na eeuwen van vergetelheid, werd de Tempeliers tunnel geopend voor het publiek en is het een van de toeristische attracties van de stad geworden.

Gepubliceerd op: Curioctopus.nl


De Tempeliers waren een van de belangrijkste katholieke militaire ordes in de geschiedenis. De opkomst van de Tempeliers en hun uiteindelijke ondergang is het onderwerp van vele studies, legendes en complottheorieën . Hun stempel op de geschiedenis blijft fascinerend. Voor een nieuwe documentaire bracht Dr. Albert Lin van National Geographic de nieuwste archeologische technologie naar Israël om een ​​van de belangrijkste Tempelierssites te onderzoeken en te kijken of er iets nieuws is dat we kunnen leren.

De geschiedenis van de Tempeliers is verbonden met het Heilige Land en de kruistochten, dus het is niet verwonderlijk dat de documentaire zich afspeelt in de stad Acre, een haven in het huidige Israël. Dit was de uitvalsbasis van de legendarische ridders nadat hun hoofdkwartier in Jeruzalem verloren was gegaan toen Saladin de stad in 1187 veroverde.

Acre bleef iets meer dan 100 jaar onder de controle van de Tempeliers en Lin en het archeologische team onderzochten wat er overblijft, zowel zichtbaar als verborgen, van het hoofdkwartier van de Tempeliers. Het team gebruikte een Light Detection and Ranging (LiDAR) -apparaat, waarmee ze konden zien wat er onder de grond bleef zonder te hoeven graven.

‘Ik ben in Israël op zoek naar de Tempeliers. Deze krijger-monniken zijn legendarisch, en dat geldt ook voor hun goud, ”zei Dr. Lin in de documentaire . “Tijdens de kruistochten strijden de Tempeliers om God, goud en glorie. Ergens in de moderne stad Acre ligt hun commandocentrum en mogelijk hun schat. “

Overblijfselen van de oude haven van Acre. 
Moreno Soppelsa / Shutterstock

Het team ontdekte tunnels die zich onder de stad uitstrekten, evenals een wachthuis, en liet zien hoe de Tempeliers hun schatten mogelijk van de haven naar hun schattoren hebben verplaatst. Wat overblijft van de toren is echter begraven onder vuil en rots. Momenteel is er echter geen plan om dit allemaal op te graven, omdat we geen bevestiging hebben dat de schat van de Tempeliers er echt is.

De order verliet Acre in 1291 toen de stad verloren ging en het hoofdkantoor verplaatste naar Limassol op het eiland Cyprus. Binnen slechts tien jaar was hun voet aan de grond in de regio verdwenen. Met het volledige verlies van de controle over het Heilige Land door de kruisvaarders, begon de steun voor de militaire orde af te nemen, en het fortuin van de ridders keerde.

Toen de Franse koning Filips IV de macht overnam, was de koninklijke familie veel dank verschuldigd aan de Tempeliers, maar de koning besloot dat hij niets hoefde terug te betalen als er geen bevel was. Er deden geruchten de ronde over het uithollen van het vertrouwen van de ridders en zonder deze steun arresteerde en martelde de koning leden van de orde, waarbij hij valse bekentenissen aflegde ten voordele van paus Clemens V, die de Tempeliers officieel ontbond in 1312.

Ondergrondse Tempeliersgrotten | Lost Cities met Albert Lin

Gepubliceerd op: Iflscience.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.