Categorieën
Mars

Succes! Er is een Nieuwe Rover op Mars! De landing verliep perfect.

De Perseverance rover landing van gisteren op Mars was een succes! Er zijn nu twee nieuwe robots op Mars – Volharding en de vindingrijkheidshelikopter die het meebracht – die gisteren, 18 februari, om 15:44 uur landden in De Krater van Jezero.m. EST / 20:44 UTC. Het bevestigingssignaal werd hier op aarde ontvangen, 127 miljoen mijl verderop, 11 minuten en 21 seconden later om 15.55 uur.m EST. De eerste grijswaardenbeelden met lage resolutie van de risicovermijdingscamera’s van de rover arriveerden kort daarna en toonden uitzicht op de grond voor en achter Volharding. De tweede afbeelding van de gevarencamera op NASA’s Perseverance rover. De foto’ s waren oorspronkelijk grijs en zijn tot enigszins benaderende natuurlijke Mars-kleur bijgewerkt (zie hieronder). Betere komen binnenkort naar de Mars 2020 raw-afbeeldingspagina, maar voorlopig zijn dit onze eerste weergaven vanuit de Jezero-krater! Proficiat aan NASA, JPL en het Mars 2020 EDL-team!

Eerste afbeelding van de gevarencamera op NASA’s Perseverance rover.
(Bronvermelding: NASA/JPL-Caltech
Tweede afbeelding van de gevarencamera op NASA’s Perseverance rover.
(Bronvermelding: NASA/JPL-Caltech

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.