Categorieën
Astronomie

DE ONTDEKKING VAN ZWARTE GATEN.

Zwarte gaten hebben voor ons (en de wetenschap) iets mysterieus. Zwarte gaten zouden zo massief zijn, t.a.v. de zwaartekracht, dat zelfs licht er niet uit zou kunnen ontsnappen. Momenteel worden er in de wetenschap steeds meer ontdekkingen gedaan over zwarte gaten.

In het volgende artikel gepubliceerd op : Spaceandbeyond.com

Wordt de ontdekking van zwarte gaten nader toegelicht. En wordt er meer uitleg gegeven over zwarte gaten.

Een citaat uit dit artikel:

“”Zwarte gaten zijn extreem compacte kosmische objecten die zo massief zijn dat zelfs het licht niet aan hun zwaartekracht kan ontsnappen.

Zwarte gaten zijn immens dichte objecten die door hun eigen zwaartekracht op zichzelf zijn ingestort. De zwaartekracht in dit gebied van ruimte-tijd is zo sterk dat niets, zelfs geen deeltjes, eraan kunnen ontsnappen.”

Het artikel eindigd met het volgende:

Citaat

“” BOOGSCHUTTER A * MYSTERY

De beweging van sterren nabij het centrum van onze eigen Melkweg levert sterk bewijs dat er een superzwaar zwart gat bestaat, dat Boogschutter A * wordt genoemd. Wetenschappers ontdekten dat het 4,3 miljoen zonsmassa’s is; we hebben de massa van onze zwarte gaten echter pas in 2008 bevestigd, wat alleen maar laat zien hoeveel we er echt niet van begrijpen. Ons superzware zwarte gat en Andromeda’s zwarte gat zullen elkaar vinden in de toekomstige galactische botsing en langzaam naar binnen cirkelen. Uiteindelijk zullen ze botsen in een ongelooflijke gebeurtenis. Kun je je de gravitatiegolven voorstellen die daaruit worden uitgezonden?””


Als je meer wilt lezen ga dan naar de het artikel dat werd gepubliceerd op: Spaceandbeyond.com