Categorieën
Astronomie

Wormgaten open voor transport.

“Een wormgat is een hypothetische kortere weg die de ene kant van een melkwegstelsel met de andere zou kunnen verbinden. Ondanks het feit dat ze veel sciencefiction-plots bevolken, waren wormgaten moeilijk theoretisch te rechtvaardigen. Nu presenteren twee afzonderlijke groepen modellen die wormgaten minder exotisch en iets meer laten lijken. geloofwaardig voor menselijk gebruik.

Juan Maldacena van het Institute for Advanced Study, New Jersey, en Alexey Milekhin van Princeton University hebben wormgaten onderzocht die een veilige doorgang zouden bieden aan een onverschrokken reiziger. Hun model gaat ervan uit dat wormgaten worden gevormd in een vijfdimensionale ruimtetijd, zoals voorgesteld in sommige snaartheorie-kosmologieën. De onderzoekers laten zien dat een mensvriendelijk wormgat – met versnellingen van minder dan 20 g – een reis door de melkwegstelsels in minder dan een seconde mogelijk maakt. Deze korte duur zou alleen van toepassing zijn op de persoon in het wormgat, aangezien een externe waarnemer de reis als duizenden jaren zou beschouwen. “

Lees meer op APS Physics . De gepubliceerde paper is verkrijgbaar bij Physical Review D.

DATUM

09 maart 2021

BRON

APS Physics


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s