Categorieën
Jupiter Ruimtevaart

NASA’s ruimtevaartuig van $ 1 miljard stuurt verbluffende nieuwe beelden van Jupiter.

Martin Knops:

Het hierna volgende artikel is heel kort, maar bevat prachtige beelden/foto’ s van Jupiter. De beelden die gestuurd zijn, zijn raw dus origineel, maar werden bewerkt. Dus de foto’ die u ziet zijn niet de ruwe opnames zelf. Het werd gepubliceerd op: Astrophilrdaily

Het originele artikel bevat nogal veel reclame. Deze reclame heb ik eruit gefilterd.


NASA’s ruimtevaartuig van $ 1,1 miljard op zonne-energie op Jupiter heeft de 33e perijove (close flyby) van zijn vlaggenschipmissie op de “reuzenplaneet” voltooid en een andere partij verbluffende foto’s teruggestuurd naar het Deep Space Network.

Artist’s Impression of Close view van Jupiters wolken

Juno’s twee megapixel zichtbare lichtsensor, die foto’s maakt terwijl hij draait, legt een epische orkaan op Jupiter vast, evenals de sappige kleuren van Jupiters equatoriale gordel. In juni 2021 zal het zijn baan rond Jupiter enigszins veranderen om een duidelijk beeld te krijgen van Jupiters gigantische maan Ganymedes.

Na elke vlucht worden de gegevens van het Juno-ruimtevaartuig als onbewerkte gegevens teruggestuurd naar de aarde en vervolgens in kaart gebracht, gepureerd, gemengd en verrijkt door een informeel team van burgerwetenschappers, in plaats van door NASA. Kevin M. Gill, Sean Dorán en Gerald Eichstädt, evenals Brian Swift, Rita Najm en Navaneeth Krishnan S, zijn onder hen. Dus technisch gezien kijk je naar hun banen, niet naar die van NASA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.