Mystery of Galaxy ’s ontbrekende donkere materie verder uitgediept.(Filmpje)

Toen astronomen met behulp van NASA’s Hubble-ruimtetelescoop een vreemd sterrenstelsel ontdekten dat eruitziet alsof het niet veel donkere materie bevat, dachten sommigen dat de bevinding moeilijk te geloven was en zochten ze naar een eenvoudigere verklaring. Donkere materie is tenslotte de onzichtbare lijm die het grootste deel van de inhoud van het universum vormt. Alle sterrenstelsels worden erdoor gedomineerd; in feite wordt aangenomen dat sterrenstelsels zich vormen in immense halo’s van donkere materie. Dus het vinden van een sterrenstelsel zonder de onzichtbare dingen is een buitengewone bewering die de conventionele wijsheid uitdaagt. Het zou de potentie hebben om theorieën over de vorming en evolutie van sterrenstelsels omver te werpen.

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: