Apollo 13 Uitzicht op de maan in 4K (Filmpje)

Deze video maakt gebruik van gegevens die zijn verzameld van het ruimtevaartuig Lunar Reconnaissance Orbiter om enkele van de verbluffende uitzichten op de maan na te bootsen die de Apollo 13-astronauten zagen tijdens hun gevaarlijke reis rond de achterkant in 1970. Deze visualisaties, in 4K-resolutie, tonen veel verschillende weergaven van de maanoppervlak, beginnend met de ondergang van de aarde en zonsopgang en eindigend met de tijd dat Apollo 13 het radiocontact met Mission Control herstelde. Ook is het pad van de vrije terugkeerbaan rond de maan afgebeeld, en een doorlopend zicht op de maan over dat pad. Alle weergaven zijn versneld voor timingdoeleinden – ze worden niet in “realtime” weergegeven. Credits: Datavisualisatie door: Ernie Wright (USRA) Video Geproduceerd en bewerkt door: David Ladd (USRA) Muziek geleverd door Universal Production Muziek: “Visions of Grandeur”

Als je deze video leuk vond, abonneer je dan op het NASA Goddard YouTube-kanaal: 
http://www.youtube.com/NASAExplorer

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: